Problemen oplossen, plannen en communiceren, een interview met Rick Quirijnen

 

Stone Natural Class Rick Quirijnen

Rick Quirijnen, engineer bij Stone Natural Class.

 

Het is geweldig om zowel op de werf als op kantoor te werken.

Sinds februari 2017 werkt Rick Quirijnen als Engineer bij Stone Natural Class, een bedrijf dat unieke natuursteenproducten maakt en installeert in luxueuze interieurs van exclusieve villa’s en imposante superjachten. Een op en top Brabants bedrijf, dat het toonbeeld is van degelijkheid en vakmanschap. Rick vertaalt de tekeningen van de interieurdesigner of architect naar een maakbaar plan. “Het mooiste aan mijn baan? De afwisseling tussen de werkvoorbereiding en de uitvoering in de praktijk.”

“In het begin van een project teken ik vooral de productietekeningen uit. Daarbij controleer ik nauwgezet of dat wat op de tekening staat, uitgevoerd kan worden. Vervolgens stel ik een planning op: in welke volgorde kunnen de werkzaamheden gebeuren? Wanneer gaat de timmerman, loodgieter of elektricien aan de slag en wanneer wij? Dat hangt natuurlijk ook af van de situatie op een jacht of in een villa. Daarom ben ik de laatste tijd veel aan boord geweest bij een werf tijdens het installeren van prestigieuze mozaïeken op een megajacht.
Het is mijn taak de planning af te stemmen met het team in de werkplaats. Heb ik iemand nodig, dan communiceer ik dat. Onze opdrachtgevers komen overal vandaan. Het komt voor dat ze niet de talen spreken die ik beheers, dan is het communiceren handen- en voetenwerk.”

 

Rick Quirijnen

Rick Quirijnen aan het werk op een werf waar megajachten worden gemaakt.

 

Problemen oplossen, plannen en communiceren.

“Soms blijkt in de praktijk dat de steen of het houtwerk – ondanks de berekeningen – moet worden aangepast. Zulke problemen los ik op zonder de consequenties – de planning en de kosten – uit het oog te verliezen. Dat is vooral een kwestie van mijn boerenverstand gebruiken. Gelukkig zijn we een klein bedrijf. De communicatielijnen zijn kort. Ik kan iedereen direct bellen en alles persoonlijk vragen. Uiteindelijk moeten mijn keuzes natuurlijk goed onderbouwd zijn: richting de klant én richting ons team. Dat contact met klanten – communiceren over wat er gebeurt – en op de werf aanwezig zijn: dat vind ik mooi aan mijn werk.”

 

Goed werk afleveren.

“De sfeer aan boord is bijzonder. Ik heb te maken met veel verschillende culturen en belangen, maar samen zorgen we voor een uitmuntend resultaat. Gelukkig is ook de samenwerking tussen de productie- en de montageafdeling van Stone Natural Class goed: we reageren snel op elkaar en kunnen op elkaar bouwen. 
In het begin moest ik eraan wennen dat al het werk aan boord rustig en voorzichtig dient te worden uitgevoerd. Dat hoor ik van iedereen die met dit werk begint. Het kost tijd en inzet om werk perfect en vakkundig af te leveren en te voldoen aan de hoge eisen van onze klanten. Maar dat is de voorwaarde om een project succesvol en naar ieders tevredenheid af te ronden.”

 

Rick Quirijnen aan het werk

Rick Quirijnen aan het werk op een werf waar megajachten worden gemaakt.